Over Ons

over ons: SMO logo

Je kunt bij onze specialisten terecht met eender welke vraag, opmerking of suggestie in verband met onze transportsystemen, meer over ons:

MACHINEBOUWER VOOR ELKE INDUSTRIE

SMO bouwt machines, ontwikkelt technologie en ontwerpt speciale constructies voor bedrijven in alle sectoren. We stemmen daarbij volledig af op de verwachtingen en specificaties van de klant. Kortom, we leveren maatwerk op het gebied van machinebouw, automatisering, engineering en constructiewerken. Of het nu gaat over de voedingssector of over de spoorwegen: wij bouwen machines en geautomatiseerde oplossingen voor iedereen.

Een overzicht aantal van onze realisaties per sector:
  • Automobielindustrie
  • Bouwsector
  • Cleantech
  • Industrie
  • Kunst- en cultuursector
  • Land- en tuinbouwsector
  • Spoorwegen
  • Voedingssector

Op deze pagina vertellen we meer over ons:

TECHNOLOGIE OP MAAT

Van ruwe industriële machines tot spitstechnologie, of van automatische transportsystemen tot professionele laswerken: wij doen het allemaal. Onze projecten zijn even uitgebreid als onze knowhow. We gaan dan ook prat op onze veelzijdigheid. SMO is gespecialiseerd in het produceren van machines volgens de specifieke eisen van de klant. Deze creatie en fabricatie van technologie gebeurt uitsluitend in eigen beheer. We beheersen elke tussenstap van het proces: concept, 3D ontwerp, sterkteberekening, laswerken, verspaning, montage, … Uiteraard kunnen we elk van deze diensten ook afzonderlijk aanbieden.

ALLROUND INDUSTRIËLE PARTNER VOOR TAL VAN SECTOREN

Anno 2020 is SMO een gekende en betrouwbare toeleverancier voor klanten in de meest uiteenlopende sectoren. De specialiteit van SMO is machinebouw en automatiseringsprojecten op maat. Over ons team: een tiental projectingenieurs wordt ondersteund door 15 technisch geschoolde werkmannen en een administratieve en commerciële equipe.
Sinds de opstart in 2002 kende SMO een zeer sterke groei en dat ging niet onopgemerkt voorbij: SMO werd al meerdere keren genomineerd voor een award of een andere prijs (en won ook dikwijls), wat op zijn beurt dan weer zorgde voor de nodige persaandacht en extra exposure in binnen- en buitenland.
SMO is een modern en innovatief bedrijf dat zich de voorbije jaren ondanks de wereldwijde crisis goed staande wist te houden en vol goede moed de toekomst ingaat.

MACHINEBOUW OP MAAT

Machinebouw op maat is de core business van SMO. Voor machines die afwijken van de standaard, kan SMO de ideale partner zijn.
Als machinebouwer op maat gaan wij immers verder waar anderen stoppen. Onze projecten zijn heel veelzijdig. Onder het motto “Alles kan” gaan wij soms gedurfde en grootschalige projecten aan. Daarbij speelt het budget natuurlijk ook een bepalende rol. Wij doen steeds ons best om samen met de klant tot een zo goed mogelijke prijs-kwaliteitverhouding te komen voor elk project, dat zegt al veel over ons.
Wat we allemaal maken is niet afgelijnd. We zijn niet enkel veelzijdig in de sectoren die we bedienen, maar ook in de projecten die we aannemen. Op innovatie staat immers geen limiet. SMO levert machines op maat, prototypes en turnkey-projecten. transporteren goederen - transportbandAls gecertificeerd machinebouwer kunnen we ook verzekeren dat al onze machines worden opgebouwd volgens de machinerichtlijnen.
Alles start bij de engineering. Elk project krijgt zijn eigen verantwoordelijke toegewezen uit ons ingenieursteam. Hier begint een nauwe samenwerking met de klant, vanaf de eerste schetsen tot aan de installatie van de machine. Het idee wordt in overleg met de klant uitgewerkt tot een realistisch haalbaar concept.
Om de theorie met de praktijk te staven, bouwen we soms ook een testopstelling. Zo kunnen we de verdere uitwerking bijsturen. Daarnaast zijn er ook 3D-simulaties mogelijk om de klant een beter beeld te geven van het eindresultaat. SMO heeft ook veel ervaring met het bouwen en optimaliseren van prototypes.
Ontwikkeling is per definitie een proces van ‘trial and error’. We blijven optimaliseren totdat zowel wij als de klant tevreden zijn.
Wanneer het prototype goedgekeurd is, kan SMO verder gaan.
Als machinebouwer beschikken wij over al het nodige om een project volledig intern te realiseren. Onze ateliers zijn zodanig ingericht dat we nagenoeg alles zelf kunnen maken. Zo kunnen wij een korte doorlooptijd van het project garanderen. SMO beschikt over o.a. een draaibank, freesmachine, plooibank, laser, zaagmachines, … Daarnaast beschikken we ook over de ruimte en capaciteiten om de machines in ons eigen atelier op te bouwen en in orde te stellen.
Daar houdt het echter niet op. Bij SMO bieden wij ook een goede service voorbij de installatie van het project. Klanten kunnen bij ons terecht voor fine-tuning, herstellingen en opleiding.
 

HISTORIEK

SMO bvba werd in 2002 opgericht door Sander Mollet. In eerste instantie profileerde SMO zich als technisch tekenbureau maar al snel huurden we een loods in Oosteeklo om zelf ook kleine machines en prototypes te kunnen bouwen voor opdrachtgevers.
In 2004 werden de vader en de broer van Sander (Jos en Lode Mollet) meer betrokken bij SMO én kwam er een eerste personeelslid in dienst. Verhuizen naar een ruimere werkplaats werd dan ook onvermijdelijk. SMO vestigde zich in de Nijverheidsstraat in Waarschoot. Daar werd het echter ook al vlug te klein, omdat we steeds grotere opdrachten kregen en het personeelsbestand moesten uitbreiden. De nood aan een eigen vaste stek drong zich op.
In 2006 trok SMO tijdelijk naar een gehuurd bedrijfsgebouw op het Eeklose industrieterrein. Tegelijkertijd werden er echter ook stappen gezet om zelf een compleet nieuwe infrastructuur op te trekken. We vonden de geknipte locatie in Nieuwendorpe in Eeklo en in 2007 bouwde SMO daar volledig op eigen houtje een eerste productiehal (2000m²) en een drie verdiepen tellend hoofdgebouw. In 2010 werd een tweede productiehal van 2000m² opgetrokken. Meer over ons kan je lezen op de SMO website.


Heb je een vraag, opmerking of suggestie?

Je kunt bij onze specialisten terecht met eender welke vraag, opmerking of suggestie in verband met onze transportsystemen.


    Top