De meerwaarde van transportsystemen


Intern transport is één van de belangrijkste pijlers van een goed functionerende productiehal, fabriek of magazijn. Het vlot draaien van goederentransport beïnvloedt de flow, kostefficiëntie en veiligheid van de werkruimte in grote mate. Daarom is het van groot belang dat de transportoplossing snel, duurzaam en kostefficiënt is. Dat kan de meerwaarde van transportsystemen zijn.

Vorkliften zijn een populaire oplossing omdat ze niet al te duur zijn in aankoop. Ze brengen echter een aantal belangrijke nadelen met zich mee:

 • De chauffeur kan altijd maar met een beperkte hoeveelheid producten tegelijk bezig zijn, waardoor het voor veel situaties geen efficiënte oplossing is.
 • Het is moeilijk om efficiënt verkeer te organiseren met meerdere vorkliften in één werkruimte.
 • Vorkliften hebben ruimte nodig om over te bewegen. De werkruimte moet groot genoeg zijn om dit verkeer toe te laten.
 • Net zoals alle voertuigen, moet een vorklift zowel zijn eigen gewicht als dat van het product dragen, wat opnieuw de efficiëntie vermindert.
 • Vorkliftverkeer vormt een veiligheidsrisico. Er gebeuren vaak accidenten in de werkruimte waarbij een vorklift betrokken is.
 • De chauffeur moet over een gespecialiseerd rijbewijs beschikken om de vorklift te mogen bedienen.

  Voordelen van transportsystemen ivm vorkliften

  Vorkliftverkeer heeft veel ruimte nodig.

Meerwaarde van transportsystemen

Een op maat gemaakt transportsysteem beantwoordt al deze uitdagingen en is bovendien ook kostefficiënt. Door de enorme draagkracht van het systeem kan het immers zo snel zo veel producten vervoeren dat de initiële investering heel snel is terugverdiend. Bovendien zorgt de duurzaamheid van het systeem voor een langetermijnoplossing.

 • Een transportband kan enorm veel producten tegelijk behandelen, wat voor een veel grotere productiesnelheid zorgt.
 • Een transportband moet enkel producten verplaatsen, niet zichzelf, wat het een meer (kost)efficiënte oplossing maakt.
 • Een transportsysteem heeft enkel ruimte nodig voor zichzelf en kan zo geïnstalleerd worden dat het nergens in de weg loopt en bovendien de meest efficiënte route gebruikt.

Een transportsysteem is aanzienlijk veiliger dan voertuigen in het bedrijf. Contacteer onze export en bekijk de mogelijkheden voor uw bedrijf.Heb je een vraag, een opmerking of een suggestie?

Contacteer onze MK specialist. Je kunt bij hem terecht met eender welke vraag, opmerking of suggestie in verband met onze transportsystemen.


  Top